Raapwerk

Wat is het?

Raapwerk staat voor het strak en vlak maken van ruwe wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Bij dunnere lagen wordt gesproken van pleisterwerk. (bijvoorbeeld glad stucwerk) De raap laag is als het ware de eerste basislaag over het metselwerk heen.

Dan vraagt u zich waarschijnlijk als een wand kleine krasjes of scheurtjes heeft, dan is het rapen van de wanden vaak overbodig. Heeft een wand deuk(jes), zijn er stukken beton uit de wand geslagen of staat de wand niet waterpas, dan is het rapen van de wanden nodig om deze glad te maken. Raapwerk wordt toegepast in keukens, badkamers en wc’s omdat deze ruimtes waterpas opgeleverd moeten worden. Maar ook buitengevels, stenen en gemetselde muren en voor een gladde afwerking van haarden en schouwen.

Werkwijze raapwerk
Wilt u weten of rapen nodig is voor uw woning? Raapwerk wordt behangklaar, tegelklaar of sausklaar opgeleverd. Tijdens een bezichtiging kijken we of het rapen van de wanden of plafonds nodig is voor uw woning. Indien dit het geval is ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte op maat. Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.