Waarom
Afplakken is belangrijk als de vloer niet vies of beschadigd mag worden. Als u bijvoorbeeld een houten vloer heeft is het van essentieel belang dat er geen gips op de grond komt. Een houten vloer kan namelijk slecht tegen veel water en gips trekt diep in het hout. Ook bij andere vloeren is het aan te raden om de bestaande vloer af te plakken, want hard geworden gips is namelijk moeilijk te verwijderen.

Hoe
De stucloper zullen wij vooraf aan u leveren. Dit is een geplastificeerde papieren laag die geen water door laat. De stucloper aanbrengen gebeurt over de gehele vloer en andere te betreden ruimtes.

Aanbrengen
De stroken stucloper worden aan elkaar verbonden en afgeplakt zodat er geen vocht en gips op de ondergrond kan komen. Langs de muren wordt er tape aangebracht. Het beste is om dit tot halverwege de opstaande plint te doen. Mocht er geen plint op de muur zitten raden wij u aan om met het afplakken rekening te houden met de stuclaag die word aangebracht, zodat het afplaktape niet verdwijnt in de gips laag. Anders bestaat de kans dat wij met het verwijder van de stucloper de onderkant van de pas gestukadoorde muur kapot trekken.


< Terug naar het overzicht met kostenbesparende tips